Turistične znamenitosti

Botanični park Viltuš

Ena izmed posebnosti Viltuškega gradu, ki se nahaja v naselju Slemen ob cesti Maribor - Dravograd, je tamkajšnji park s številnimi eksotičnimi drevesnimi vrstami, ki je bil v času zasaditve na začetku 20. stoletja eden najlepših tovrstnih vrtov. V letu 2015 in 2016 so ga prostovoljci TD Selnica bo Dravi počistili, uredili in mu vrnili svojo podobo.

Spodnji Slemen 30, 2352 Selnica ob Dravi
051 632 310
td.selnica@krs.net

Čevljarska zbirka

Družina Hodnik je TD Selnica ob Dravi podarila bogato čevljarsko zbirko, ki sega vse v 30. leta prejšnjega stoletja. Zbirka obsega poslovno dokumentacijo, orodje, modele obutve in pokriva čevljarsko tradicijo dveh generacij. Trenutno je zbirka na ogled v prostorih podjetja Soven za Petrolovo bencinsko črpalko v Selnici ob Dravi.

Mariborska cesta 48, 2352 Selnica ob Dravi
051 632 310
td.selnica@krs.net
Po dogovoru.

Hidroelektrarna Fala

Najstarejša hidroelektrarna na Dravi, ki prenovljena deluje še danes. Za obiskovalce je urejen monumentalni prostor prvotne strojnice z ohranjeno horizontalno Francisovo turbino. Obnovljena turbina z delno odprtim turbinskim pokrovom omogoča vpogled v način delovanja elektrarne in spreminjanja energije vode v električno energijo.

Fala 37, 2352 Selnica ob Dravi
www.dem.si
02 300 55 41
Ogledi muzeja HE Fala so mogoči za skupine najmanj 5 oseb po predhodnem naročilu (od ponedeljka do sobote) na tel. 02 300 5 541.
      Ob nedeljah in praznikih je muzej zaprt.
Hidroelektrarna Fala

Jabolčna pot

Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike dolžine. 4,5 km. Sprehod in kolesarjenje po Jabolčni poti je primerno za družinske izlete, skupine in posameznik, saj pot teče po ravninskem polju in ne zahteva fizičnega napora. Na poti sprehajalci in kolesarji spoznavajo lokalne ponudnike (sadjarje, kozjerejo, drvarje…). Občina obiskovalcem nudi na voljo tudi brezplačno izposojo 6 koles, če bi se želeli popeljati po Jabolčni poti s kolesom.

051 632 310
td.selnica@krs.net
Jabolčna pot