Aktivnosti in doživetja

Aljaževa pot

Aljaževa pot je 10 kilometrska pohodniška pot iz centra Selnica do Svetega Duha na Ostrem vrhu. Prvi del poti zahteva nekoliko napora, kasneje pa pot poteka po grebenih Kozjaka ob starih kmetijah, v neokrnjeni naravi in z razgledi na Dravsko dolino. Primerna je za eno dneven izlet v trajanju 3 ur.

www.hribi.net
Aljaževa pot

Binkošti

Binkošti ali praznik Svetega Duha je praznični dan v cerkvenem koledarju, ki se zgodi 50. dan po Veliki noči. Na binkoštno nedeljo na Svetem duhu poteka sveta maša, kramarski sejem in pohod po Šturmovi grabi.

Na binkoštno nedeljo
Binkošti

Jabolčna pot

Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike dolžine. 4,5 km. Sprehod in kolesarjenje po Jabolčni poti je primerno za družinske izlete, skupine in posameznik, saj pot teče po ravninskem polju in ne zahteva fizičnega napora. Na poti sprehajalci in kolesarji spoznavajo lokalne ponudnike (sadjarje, kozjerejo, drvarje…). Občina obiskovalcem nudi na voljo tudi brezplačno izposojo 6 koles, če bi se želeli popeljati po Jabolčni poti s kolesom.

1drv.ms
051 632 310
td.selnica@krs.net
Jabolčna pot

Lovsko naravoslovna učna pot

Lovsko naravoslovna učna pot zajema deset točk, lovski dom LD Boč na Kozjaku, LD Vurmat, CŠOD Škorpijon in sedem točk v predelu Janževe gore od Antlogeja dalje. Pot je označena s kažipoti. Vabljeni k ogledu poti, potrebno dobre dve ure sproščene hoje.

www.ldbocnakozjaku.org
040 548 145
joze.dezelak@gmail.com
Lovsko naravoslovna učna pot

Martinovanje

Na Martinovo soboto je organiziran pohod na Vinski vrh nad Selnico, kjer se predstavljalo lokalni vinarji, na voljo je različna ponudba, ki jo pripravijo lokalna društva.

Martinova sobota

Občinski praznik

Praznik Občine Selnica ob Dravi se praznuje 2x. maja vsako leto. V tem obdobju se v občini zvrstijo številne prireditve, ki jih organizirajo lokalna društva, posamezniki, Hram kulture in Občina.

V drugi polovici meseca maja.
Občinski praznik

Pustni karneval

Pustni karneval Selnica ob Dravi je vsakoletna prireditev, ki se odvije po ulicah Selnice, z predstavitvijo mask na igrišču za OŠ Selnica ob Dravi.

Facebook
041 743 535
Pustna sobota

Šturm - Sveti Duh na Ostrem vrhu

Pot se začne na meji med Koroško in Štajersko v naselju Vurmat (Šturm). Prvo poteka po asfaltirani cesti, kasneje pa po kolovozu do Zrnkove grape, kjer nekajkrat po brvi prečkamo Šturmov potok in se povzpnemo po spolzki in strmi poti, ki je varovana z jeklenico. Pri Virtičevemu mlinu se vrnemo na makadamsko cesto, ki nas vodi vse do Svetega Duha na Ostrem vrhu. Trajanje 1h in 45min.

www.hribi.net
Šturm - Sveti Duh na Ostrem vrhu