Za otroke sveta

18.01.2022
aneja.tancer@druga.si

Spoštovani!

Moje ime je Aneja Tancer in sem del ekipe prostovoljcev, ki se meseca marca 2022 letos odpravlja v Gambijo pod okriljem Društva za Otroke Sveta. V času našega obiska bomo prostovoljno delo opravljali na področju izobraževanja, medicine, fizioterapije, okoljevarstva in se tako trudili, da prispevamo svoj košček v mozaiku dolgoročnih rešitev.

Društvo za otroke sveta je nevladna, prostovoljna, neprofitna in humanitarno usmerjena organizacija, katere cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin ter vključitev otrok v proces izobraževanja. Poslanstvo društva je omogočanje izobrazbe revnejšim otrokom v Gambiji in pomoč na njihovi poti do samostojnosti. 

Društvo deluje na treh področjih, ki so med seboj močno povezana. Program Botrstvo je namenjen iskanju denarne pomoči otrokom iz socialno najšibkejših družin in zagotavljanju brezskrbnega šolanja s pomočjo botrov. Program Potuj kot prostovoljec je namenjen mednarodni izmenjavi znanj v sklopu skupinskih odprav prostovoljcev v Gambijo. Projekt izgradnje prvega karierno-izobraževalnega centra v Gambiji pa bo osnova nadaljnega delovanja in velik dejavnik za še bolj učinkovito delo. 

Prostovoljci smo se odločili, da stopimo skupaj in zberemo čim več denarnih sredstev, ki jih bomo namenili društvu za projekt izgradnje prvega karierno-izobraževalnega centra v Gambiji, ki je trenutno v tretji fazi izgradnje. Namen centra je in bo omogočanje brezplačne izobrazbe tako otrokom kot tudi odraslim in nudenje pomoči na poti do njihove samostojnosti. Del zbranih donacij bomo prostovoljci namenili za organizacijo poučevalnih aktivnosti, ki so za otroke s katerimi delamo, nepozabna izkušnja in nakupu potrebnih zdravil in sanitetnega materiala za zdravstveno oskrbo poškodovanih otrok.

Prosim vas torej za pomoč. Do našega odhoda v Gambijo na računu, navedenem spodaj, zbiramo donacije. S katerimi želimo polepšati prihodnost otrok. Vsako vašo donacijo bomo skrbno zabeležili in vas dodali na seznam donatorjev ter vas sproti obveščali o vseh aktivnostih in napredkih. 

V primeru, da mi lahko pomagate z materialnimi sredstvi, ki bi jih lahko uporabili pri naših projektih, se prav tako priporočam. Naj bo to pisarniški material, učni pripomočki, sanitetni material, rabljeni računalniki, tablice, telefoni, knjige v angleščini – vse našteto bi nam zelo koristilo. Ker zbrana sredstva v Gambijo nesemo prostovoljci sami, bi nam prav prišla kakršnakoli možnost prevoza materiala na lokacijo. Kdorkoli se bo našel za pomoč, mi lahko stvari dostavi tudi na naslov Gasilska ulica 3, Selnica ob Dravi, možna je tudi denarna pomoč, ki jo bom potem osebno odnesla v Gambijo, denar se bo porabil za otroke, za nakup sladkarij, pisarniških pripomočkov, kakšnih igrač, ker otroci tega tam ne poznajo v tolikšni meri kot mi.  

Vljudno vabljeni h ogledu tudi spletne strani Za otroke sveta in FB strani, kjer redno objavljajo aktivnosti. Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali dopis. Pripravljena sem narediti tudi kakšno potopisno predavanje, ko se vrnem domov, za vse, ki vas zanima moje delo tam, izkušnje in občutki.  Za vse dodatne informacije sem vam na voljo.


S spoštovanjem,

ANEJA TANCER

In Društvo za otroke sveta


DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA

TRG KOMANDANTA STANETA 8, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA

IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692

SWIFT: BACXSI22 Koda namena: CHAR

Račun odprt pri Uni Credit Bank

Identifikacijska matična številka: 4046498000

Davčna številka: 90262557

 info@zaotrokesveta.com