Večer dalmatinskih pesmi obrtniškega pevskega zbora KD Pavza z gosti večera Klapa Semikantá

27. 05. 2023 ob 19:00 | Hram kulture - dvorana Zinke Zorko
10,00 EUR
V pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika (PON, TOR, ČET: 12.00-15.00; SRE: 12.00-17.00).
Uro pred pričetkom dogodka.
Rudi Vavh, 031 670 907
KD Pavza

Tudi letošnje leto bomo v Selnici ob Dravi pripravili večer dalmatinskih pesmi. Tokrat pride v goste Klapa Semikantá. 

Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v tamkajšnjem narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse povezuje veselje do petja in druženja. Njihov repertoar obsega zlasti skladbe z dalmatinskim melosom, od tradicionalnih do zahtevnejših priredb, za katere poskrbi član skupine Davorin Lovrečič. Radi zapojejo istrske in slovenske ljudske pesmi. Zadnja leta ustvarjajo tudi avtorsko glasbo, s katero so osvojili številne radijske lestvice. Leta 2018 je zasedba nastopila na festivalu Melodije morja in sonca in zasedla 3. mesto. 

Klapa veliko nastopa v koprski in v sosednjih istrskih občinah ter drugod po Sloveniji, kjer s ponosom predstavlja svoj domači kraj. Radi pripravljajo nastope skupaj s številnimi društvi in skupinami iz lokalnega okolja ter tako krepijo sodelovanje ljubiteljskih kulturnih društev v Istri. 

»Najraje pa še vedno zapojemo tam, kjer se klapska pesem najbolje sliši - v kantini, med prijatelji in s kozarcem dobrega vina v roki«, pravijo člani zasedbe.