PRESTAVLJENO: Dnevi Arnolda Tovornika: POREDNA VIVI - Lara Janković

19. 10. 2020 ob 19:00 | Hram kulture - dvorana Zinke Zorko
14,00 EUR
V pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika (PON, SRE, PET: 13.00-19.00; TOR, ČET: 11.00-13.00).
V spletni prodaji (www.mojekarte.si) in na prodajnih mestih sistema Moje karte (servisi Petrol)
Uro pred pričetkom predstave.
15% popust pri nakupu vsaj treh vstopnic. 10% popust za upokojence.
15% popust za člane Mariborske knjižnice. 10% popust za kupce abonmaja Komedija (KD Pavza).
10% popust za uporabnike KRS storitev (popust je možno uveljavljati samo z računom KRS)
Popusti se lahko uveljavljajo samo v TIC Selnica ob Dravi in se ne seštevajo.
Tel. št.: 02 673 02 20
Hram kulture

DOGODEK JE ZARADI COVID UKREPOV ODPOVEDAN. Več informacij sledi...


Vivian je prostitutka, ki se je za svoj poklic odločila iz praktičnih razlogov. Lahko bi postala karkoli drugega, vendar delo najrajši opravlja leže in od doma.

Za dobro plačilo je vedno pripravljena sodelovati, ima pa svoja načela, od katerih ne odstopa, tudi če se svet poruši na glavo. Je bonvivan, življenje jemlje z nenasitnim apetitom in mu vedno znova nazdravlja z viskijem in z vsakim naslednjim kozarčkom ga ima raje. Vendar se njen moto ‘viski v stiski’ z vsakim kozarčkom več, bolj maje in potlačena resnica bolj na glas kriči. Pijana od alkohola in njene mladostne neuslišane ljubezni do homoseksualnega moškega, se zateče k terapevtu, kjer na koncu spozna, da sta za ljubezen vendarle potrebna samo dva.

Lara Janković, igralka, šansonjerka, voditeljica

Lara Janković je profesionalna igralka, ki jo poznamo z gledaliških desk številnih teatrov ter slovenskih filmov in nanizank. S svojim razkošnim talentom pa ne navdušuje samo kot izjemna igralka, temveč tudi kot odlična pevka in voditeljica razvedrilnih oddaj ter raznih prireditev.

Za svoj izjemni igralski in ustvarjalni opus je prejela mnoge nagrade, ki pričajo o njeni odličnosti. Leta 1997 je na Borštnikovem srečanju prejela nagrado za mlado igralko in Zlato paličico na Festivalu otroških predstav, nagrado Združenja dramskih umetnikov za umetniške dosežke v letu 2004, na Dnevih komedije 2005 in 2013 je bila izbrana za komedijantko večera, na 33. mednarodnem festivalu »Pantomime i monodrame« v Zemunu 2008, je prejela zlato odličje za najboljšo monodramo (» Kot jaz, posvečeno Edith Piaf«) in istega leta nagrado za igro na festivalu »Zlati Vitez« v Moskvi, za taisto monodramo ter 2012 vse primorska nagrada Tantadruj za vloge (Eva v Parole, Parole, Carmela v Ay, Carmeli in Diana v Filumeni Marturano) v sezoni odigrane v Gledališču Koper.


Dnevi Arnolda Tovornika 2020: