Podobe »selniške« kulture - Arnold Tovornik

28.04.2020

Spoštovane in spoštovani!

Pandemija COVID 19 nam je preprečila izvedbo v mesecu marcu načrtovanih Dnevov Arnolda Tovornika. Prireditve bi se morale pričeti 13. marca, na dan, ko se je leta 1916 Arnold Tovornik v Selnici rodil. Po velikem igralcu nosita ime naš Hram kulture in selniška največja kulturna prireditev. Letos bomo morali Dneve Arnolda Tovornika zaradi pandemije prestaviti na jesen. Da ne bi ostali povsem brez naše kulturniške pozornosti, pa vam v vaše domove »pošiljamo« prvo knjižico iz načrtovane serije knjig z naslovom Podobe selniške kulture. 

Prvi, ki je bil deležen našega spoštovanja in pozornosti, je Arnold Tovornik. Knjiga, ki predstavlja pregled selniške kulture in katere osrednji del je posvečen A. Tovorniku, je založniški projekt Hrama kulture. Publikacija je »nastajala« na osnovi delavnic, na katere smo vabili poznavalce naše lokalne kulturne zgodovine, končno vsebino pa so ji dali pod uredniškim vodstvom Vilija Rezmana še soavtorice Desanka Tavčar, Lilijana Urlep in Dragica Turjak. Brez pomoči občine Selnica ob Dravi seveda ne bi šlo!

Knjigo objavljamo v upanju, da vam bo branje vsaj malo popestrilo in skrajšalo čas čakanja na naše kulturne prireditve! Kmalu nasvidenje v Hramu in na petih Dnevih Arnolda Tovornika!

Lepo vas pozdravlja ekipa Hrama kulture Arnolda Tovornika Selnica ob Dravi!

PRENESI PDF | PREBERI NA SPLETU