Otroški abonma Cepetavček

19.08.2021
02 673 0220 , Polonca Perkuš: 040 220 297

SPORED 2. OTROŠKEGA ABONMAJA CEPETAVČEK V SEZONI 2021/22:

Sobota, 9. 10. 2021 ob 10.00,  Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika

B. Gašperčič: JESENSKA - Lutkovna igrana predstava - TEATER ZA VSE

Jeseni se v gozdu dogaja mnogo stvari. Živali si pripravljajo brloge, iščejo hrano, nekatere odpotujejo v tople kraje. Škrat Loni je tisti, ki vedno pravočasno poskrbi za zaloge drv, hrane, zdravilnih zelišč, vila Lana pa je lahkomiselna, bolj jo skrbita moda in lepota. V predstavi srečamo štorkljo, ki mora v Afriko, saj pri nas ne najde nobene slastne žabice več, polžek naskakuje slastnega jurčka, pa je prepozen. Črviček je prvi odkril slasten prigrizek. Veverička pridno nabira lešnike, ježek pa se trudi s hruškami. Gre za predstavo, ki jesenski čas približa tudi najmlajšim. Veliko pesmic, pisana scena, prijetne lutke.  

Sobota, 6. 11. 2021 ob 10.00, Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika 

PRAVLJICA O ZLATEM LONČKU - GLEDALIŠČE SMEJČEK

Nekoč je obstajal čudežni zlati lonček, ki je bil vsakič, ko si ga prijel v roke in si nekaj iskreno in iz vsega srca zaželel, poln presenečenj… Nekega dne Kaja in njen bratec Rok na izletu najdeta izgubljeni zemljevid do omenjenega zaklada. Takrat pa se za njiju prava dogodivščina šele začne. Kmalu prispeta do skrivnostnega smetišča… Ob iskanju čudežnega zlatega lončka doživimo mnogo zanimivih pripetljajev in spoznamo skrivnost razvrščanja odpadkov ter pravo moč zlatega lončka.

Sobota, 4. 12. 2021 ob 10.00,  Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika 

VESELO PRIČAKOVANJE – glasbena animacija pevke za otroke Andreje Zupančič

Glasbeni nastop z naslovom Veselo pričakovanje na prijazen in duhovit način z glasbo, zgodbo in animacijo ustvari čarobno klimo pričakovanja enega izmed dobrih mož. V zgodbo so vpletene najatraktivnejše pevkine avtorske pesmi, ki zgodbo dodatno podkrepijo. Otroci in starši so vseskozi pevsko in gibalno animirani, otrokom željnim sodelovanja na odru (prizorišču) pa se omogoči, da predstavi dodajo svoj delček. Na koncu pokličemo enega izmed dobrih mož. 

Sobota, 8. 1. 2022 ob 10.00, Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika

MINI MONI - GLEDALIŠČE KU KUC

Mala Monika zna narisati čisto vse. Še nikoli pa ni narisala poljubčka. Je poljubček rdeč kot omaka za špagete? Ali rumen kot čebelice? Kaj pa, če je bel kot sneg? Zagotovo ni črn kot pošast, ki se skriva pod njeno posteljo … Ali pa je? Predstava vas popelje v svet smeha, barv in letečih poljubčkov. 

Sobota, 5. 2. 2022 ob 10.00, Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika

ČAROBNI ZOBKI - GLEDALIŠČE SMEJČEK

Tomaž čaka v zobozdravstveni čakalnici in zelo ga je strah. Zobki ga bolijo a se vedno, ko zobozdravnica pokliče njegovo ime, skrije. Ko mu zobozdravnica pusti na sedežu pravljico, pa jo skupaj z drugimi otroki prebere. Ugotovi, da se v njegovih zobkih skriva črviček, ki mu je ime Bakterija, in da ga v resnici prav on nagovarja k temu, da je poreden in da si ne umiva zob. Tomaž se odloči, da bo tej krivici napravil konec…

Sobota, 5. 3. 2022 ob 10.00, Dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika

TRAVNIK ČAROBNE LEPOTE – GLEDALIŠČE LALAMIT

Predstava Travnik čarobne lepote govori o vrednotah prijateljstva, plemenitosti srca, spodbuja otrokovo ustvarjalnost in zaupanje vase. Prijazna, nenasilna igrica govori o darovih, ki jih ima vsak od nas skrite v sebi, o naši dragocenosti in notranji lepoti, zato je lahko velika spodbuda vsakemu otroku na poti odraščanja, ko je marsikdaj soočen z vrednotami, ki so v nasprotju z razvijanjem ustvarjalne in srečne osebnosti. Ustvarjalke predstave menimo, da otroci, tako kot pravzaprav tudi mi, njihovi starši in vzgojitelji, v svojem vsakdanjem življenju potrebujemo tovrstno spodbudo. Verjamemo, da je pomembno, da jo dajemo drug drugemu in da je umetnost lahko čudovita priložnost, da nas spomni na tiste preproste, a resnično pomembne stvari v naravi.


INFORMACIJE IN PRODAJA VSTOPNIC: Vstopnice v predprodaji (od 1.10.2021 dalje) so na voljo po 4,00 EUR – spremljevalec otroka ima prost vstop - v pisarni TIC v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00, ter torek in četrtek med 11.00 in 13.00. Na dan predstave so vstopnice v prodaji po 5 EUR. 

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA.