Koncert: Žan Serčič s predskupino Ranr

24. 05. 2024 ob 20:00 | Hram kulture - dvorana Zinke Zorko
25,00 EUR
V spletni prodaji (www.mojekarte.si) in na prodajnih mestih sistema Moje karte (servisi Petrol)
Uro pred pričetkom dogodka.
V predprodaji (do 1. 5. 2024) stojišče 20 EUR, sedišče balkon 25 EUR. Od 1. 5. 2024 do 24. 5. 2024 je cena 25 EUR.
tel. št.: 02 673 02 20
Center Arnold Tovornika Selnica ob Dravi

Žan Serčič je 27 letni pevec, kitarist, avtor besedil in glasbe, producent in eno najbolj popularnih imen na slovenski glasbeni sceni.

Poleg uspešnic kot so: Zadnja noč, Naj Me Vzame, Letim, Snežinki.. se podpisuje pod mnoge pesmi drugih izvajalcev, za njegovimi pesmimi pa stoji več kot 10 let glasbenega usvarjanja.


Mariborski RANR je mlad, novo nastal petčlanski izraz glasbenih ter umetniških ambicij, za katerega bi se lahko reklo, da zajema zvrsti predvsem pop glasbe, s pridihom indie rocka in urbane/Hiphop ter RnB zvrsti. Enostavno pa je naša zvrst RANR. 

Smo Neli Lalovič, Dominik Širovnik, Tadej Klojčnik, Marko Bera Marko Matjašič.

Neli Lalović, ospredje in obraz RANR, zloglasna pevka z dovršenim dinamičnim vokalom ter ambicioznimi teksti o ljubezni, življenju, notranjih konfliktih, sreči in nesreči. 

Dominik Širovnik - Shiro, virtuozni kitarist z mehkimi in sladkimi melodijami, ki brezkompromisno lahko preidejo v udarne riffe ter solaže vseh hitrosti, vendar le ob pravih trenutkih. 

Tadej Klojčnik, na 4 strune brenka z dušo in srcem, njegove funky in groovy bas linije se spontano zlijejo s kitaro in taktično ujemajo z bobni. 

Marko Bera, v ozadju na bobnarskem prestolu, ritmična hrbtenica, ki previdno izbira primerne ali neprimerne udarce, da se ritem zapolni ter da lahko ritem diha.

Marko Matjašič, učen kot bobnar in tolkalist je trenutno odkril ponovni zagon v igranju na tipke. S svojim analogno nostalgičnim synth zvokom objame celotno glasbeno sliko.

RANR je nastal izključno iz glasbene ambicije. Basist in kitarist sta iskala bobnarja, ki sta ga naključno našla. Dva »špila« sta bila dovolj, da je nastal instrumentalni trio.

Ko se je v Mariboru ustalil »plac« za vaje je naslednji korak bil najti glas in obraz. Shiro, že izkušen v nastopanju in na splošno glasbeni sferi, je preko poznanstev podal glas, da nastaja band. 

Javila se je Neli, mlada umetnica, ki tudi že ima nekaj kilometrine in singlov za sabo. 

Novembra 2022 so se začele vaje in ustvarjanje. Preden se je začelo preigravanje coverjev, je padla odločitev, da se bo igrala samo avtorska glasba, z angleškimi in tudi slovenskimi besedili.

Zadnji del sestavljanke je padel na mesto, ko se je poletja 2023 na sintisajzerju pridružil Marko in od takrat dalje se gleda samo naprej.

Vsi člani s svojimi glasbenimi ozadji in okusi prinašajo ustvarjanju, ki je hitro in spontano postalo avtentično.

Tako se pod imenom RANR postopoma razvijajo pesmi, veliko že zapečatenih, nekatere še kmalu dodelane. Predvsem pa je poudarek na tem, da je ustvarjanje lastno in originalno.