Doživljanje čustev in stresa ob pojavu bolezni v družini ter razbremenitev

08. 01. 2023 ob 17:00 | Hram kulture - mala dvorana
info@lucka-svetovanje.si
Občina Selnica ob Dravi

Ko se v družini pojavi bolezen, to zamaje družinske temelje, vzdušje in včasih tudi odnose. Vsak izmed družinskih članov to doživi na svojstven način in vsak izmed njih (in tudi vsaka posamezna družina) se s tem sooča po svoje. Ker pa znajo biti takšni trenutki zelo težki in hkrati tudi obremenjujoči, Vas v sodelovanju z Občina Selnica ob Dravi in Hram kulture Arnolda Tovornika vabim, da se nam v mesecu januarju pridružite na dveh predavanjih.

Na prvem predavanju na temo doživljanje čustev in stresa ob pojavu bolezni v družini, ki bo 8. 1. ob 17. 00 boste spoznali, kako posamezni člani družine doživijo bolezen enega izmed njih, ter kako to vpliva na celotno družino. Opredelili bomo določene odzive ter podali tudi možne rešitve za čustveno in psihično razbremenitev, ki je pomembna tako za bolnika, kakor tudi za svojce. Govorili pa bomo tudi o tem kako bolezen enega zmed članov družine doživljajo otroci. 

Ob koncu obeh predavanj bomo zbirali tudi prijave za ustanovitve podpornih skupin tako za bolnike, kakor tudi svojce in tudi za individualne posvete. 

Predavanji bom vodila Tjaša Srnko Rauh, mag. Zakonskih in družinskih študijev. 

Lepo vabljeni!