Avtorski projekt Violete Tomič: Obračun - politični monotriler

14. 04. 2023 ob 19:00 | Hram kulture - dvorana Zinke Zorko
15,00 EUR
V pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika (PON, TOR, ČET: 12.00-15.00; SRE: 12.00-17.00).
V spletni prodaji (www.mojekarte.si) in na prodajnih mestih sistema Moje karte (servisi Petrol)
Uro pred pričetkom dogodka.
Za družinsko karto (3 vstopnice ali več) velja 10% popust.
Popusti se lahko uveljavljajo samo v TIC Selnica ob Dravi in se ne seštevajo.
02 673 02 20
Center Arnold Tovornika Selnica ob Dravi

Za mano je 60 let življenja in 35 let dela v gledališču, medijih in politiki. Bilo je ogromno lepega, kot tudi bolečega in smešnega. V zadnjih letih smo se znašli v situaciji, ko so lažne novice postale del našega vsakdana in ljudje so zmedeni, jezni in dezorientirani. Bila sem vedno v središču dogajanja in sem na lastni koži doživela vse napade na medije, umetnost, svobodo in resnico. Trenutno je gledališče edino, ki skozi licencio poetico lahko spregovori brez cenzure. Ravno zato opažam, da je edina gledališka avantgarda ta trenutek, iskrena pripoved o sebi.Ta trend je opaziti v mnogih produkcijah, kar me osebno zelo veseli.

Zato sem za svoj jubilej pripravila predstavo, ki bo osvetlila moje življenje. Tako, kot mnogi ustvarjalci začutijo potrebo, da bi napisali biografijo, sem jaz začutila potrebo, da spregovorim skozi to predstavo. Moji spomini segajo v otroštvo mešanega zakona, trka dveh svetov, femicida, alkoholizma, družinskega nasilja, večne tujskosti in izločenosti, borbe za preživetje, izobrazbo, vero v boljši svet, terapijo skozi umetnost, duhovnost in samooskrbo, aktivizem in soočenje z bolečimi resnicami tega sveta. Priznam, včasih sem zelo utrujena od vseh teh bojev.

Vsi me „poznajo“, vsi vedo o meni vse, največ vedo tisti, ki me nikoli niso srečali, večina ve celo več, kot o sebi vem jaz.

Sprejmimo izziv.

Po tej predstavi bodo tisti, ki bodo kupili karto, lahko rekli, da so me spoznali.

Dajem jim sebe.


To je največje darilo, ki ga lahko podarim občinstvu za svoj rojstni dan. Vse, kar bom povedala, bo podprto z dokazi in slikovnim ter video materialom. Zato vas vabim, da si ogledate predstavo, kakršne še niste videli.