Abonma Komedija KD Pavza

26.06.2019

Organizator: KD Pavza

Petek, 11. 10. 2019 ob 19.00
KD Bohinjska Bela – GLEDALIŠČE BELANSKO
NEIL SIMON: GOVORICE

Na zabavo ob obletnici poroke Charlieja Brocka in njegove žene Myre so povabljeni štirje ugledni pari. V hiši gostitelja se že od prihoda prvih gostov dogajajo čudne stvari. Gostiteljica je izginila neznano kam, gostitelj Charlie, ki je newyorški podžupan, se je ustrelil v uhelj in ves omotičen pod vplivom tablet leži v svoji spalnici. Gre za nesrečo ali poskus samomora? Da bi ohranili dobro ime in ugled in da ne bi dogodki prišli v javnost, si povabljeni pari izmišljujejo zgodbice. A nihče več ne ve, kaj se je v resnici zgodilo. Vse so samo sumničenja in govorice. Tudi ko pride policija si izmislijo zgodbico, ki ji policaj sicer ne verjame, mu je pa všeč….

Sobota, 16. 11. 2019 ob 19.00

Fadil Hadžić: KOMEDIJA »DVE na ENEGA«

Najprej prva misli, da je edina. Potem od tretje izve, da ni, da obstaja še ena, druga. Potem se prva in druga srečata in ugotovita, da nista edini. Nato se razkrije, da obstaja še četrta, ki je noseča. Z njim.
Kajti ON je skupni imenovalec vseh štirih. Ki se bolj ali manj zavedajo, da niti slučajno niso – edine.
Naravnost fascinantno smešna mešanica zmešnjav, kateri se boste nasmejali do solz! Vsaka podobnost z realnim življenjem je zgolj slučajna! Ja, pa ja, malo morgen!

Petek, 13. 12. 2019 ob 19.00
KD PAVZA: KOMEDIJA »MOŽA JE ZATAJILA«

Zgodba govori o sveže poročenem paru, Irmi in Bogomirju, ki medene tedne preživljata kar doma, nenehno drug drugemu v objemu. Zmoti ju nenapovedan obisk Irmine tete Valentine, bogate zaprisežene sovražnice moških, ki ji nečakinja ravno zato prikriva resnico o poroki. Irma je njena edina dedinja. Ker se ne želi odpovedati bogati dediščini, skuje načrt, kako bi teti povedala resnico. Mladi par, zlasti Bogomir, se znajde v številnih zagatah. Predstavo začinijo številni komični zapleti in preobrati. Na koncu ljubezen premaga vse, tudi sprva trdosrčna teta Valentina pokaže svojo ljubeznivejšo plat.

Petek, 17. 1. 2020 ob 19.00
KD Grgar: Joe Orton »KAJ JE VIDEL BATLER?«

Komedija Kaj je videl batler se začne z avdicijo kandidatke za službo tajnice pri psihiatru dr. Prenticeu. Ta jo hoče "strokovno" pregledati. Ob nepričakovanem ženinem prihodu poskuša Prentice slečeno tajnico in sebe rešiti iz neprijetnega položaja, a situacija se šele začne. Neštete skrivalnice, preobleke, laži in prevare privedejo do najbolj bedastega srečnega konca. 
Kaj je videl batler je do absurdnosti prignana komedija zmešnjav.

Petek, 21. 2. 2020 ob 19.00
KD DOMOVINA OSP: »LJUBEZEN NA PREDZADNJI POGLED«

Živemu človeku se marsikaj zgodi … Priletna Nineta po moževi smrti žaluje 10 let, potem pa v sanjah dobi napotek, da … Začne se krog iskanja bodočega moža. Živemu človeku se vse zgodi … in Nineta v pripetljajih s »snubci« končno doume, da sanjskih moških ni, so le tisti, otipljivi ter resnični. Pa bo zadovoljna s takšnim? Eh, Nineta! Pamet v roke! Živemu se vse pripeti, tudi ljubezen na predzadnji pogled, vendar je potrebna kultura srca. 

Petek, 20. 3. 2020 ob 19.00
KUD Stane Sever Ribnica na Pohorju: Tonček Žumbar »GAZDA TOTE HIŠE SEM PA JAZ«

Komedija, ki nas bo nasmejala do solz in še čez, govori o dveh običajnih zakonskih parih, ki živijo preprosto življenje. Glavno in zadnjo besedo pri hiši imata seveda ženski. Nekega dne pa to njihovo vsakdanjost prekine prihod simpatičnega fanta, ki pride v vas z namenom, da poišče primerno žensko za dobro službo v njegovem podjetju v Nemčiji. Zanj se vnamejo vse ženske v vasi in tako se začnejo prepiri, spletke ter še marsikaj.


Informacije in rezervacija abonmajskih vstopnic:

Abonmajske vstopnice po 30 EUR lahko rezervirate pri Polonci Perkuš, 040 220 297. Prodaja abonmajev v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00, ter v torek in četrtek od 11.00 do 13.00, od ponedeljka, 2. 9. 2019 naprej, v odpiralnem času in prodajni sistem mojekarte.si. Ostale informacije tudi na spletni strani http://www.kdpavza.eu/.

Vsi, ki bodo kupili abonmajsko vstopnico za sezono 2019-20, imajo 10% popust pri vseh plačljivih prireditvah, ki jih organizira Hram kulture Arnolda Tovornika. Popust lahko uveljavljate s predložitvijo abonmajske vstopnice.